El Jardí de la LLuna 21-22

jardi de la lluna 21-22

El Jardí de lluna és una activitat a l’aire lliure adreçada a nenes* de 8 fins a 14 anys.
La intenció és:
Acompanyar a les nenes en la seva evolució com a persones, en l’àmbit relacional, emocional, corporal, de connexió amb la seva feminitat, la seva sexualitat i la natura.
Que les nenes disposin d’un espai íntim on poder expressar i elaborar tot allò que tingui relació amb el seu camí cap a la feminitat.
Integrar l’energia masculina i femenina dins de cadascuna.
Compartir una mirada saludable, normalitzada de la feminitat, els canvis del cos, la menstruació i tot el que els preocupi sobre la sexualitat
També vol ser un espai d’acompanyament a les famílies i suport en aquest trànsit.
Aquest projecte neix després de realitzar el taller de “psico i feminitat” durant 4 anys a l’Eix de Palafrugell, en el qual acompanyava a les nenes a través del joc psicomotriu i diferents dinàmiques sobre feminitat, ciclicitat, menstruació…, I arrel també dels tallers que realitzo per acompanyar a l’arribada de la menstruació.
També aquest curs durem a terme el Jardí del sol, el mateix projecte adreçat a nens, amb el Pere Juan Duque.
Metodologia
El taller es farà a través de les diferents eines que he anat integrant al llarg de la meva trajectòria professional. Hi haurà un equilibri entre propostes: reglades i expressives, individuals i col·lectives, vivencials i reflexives.
La psicomotricitat relacional, per mi és fonamental la relació, que puguin integrar relacions sanes, sinceres, honestes i amb amor, on podem nombrar tot el que sentim, mirant-nos als ulls i amb tot el respecte del món. També em sembla una metodologia meravellosa per posar consciència del cos, els límits ‘aquest i les seves possibilitats i l’expressió de la força i les diferents emocions a través del joc.
La connexió amb la natura i els seus ritmes. Estar amb ella ja és un fet terapèutic que ens dóna salut i pau, però si també entrem en contacte amb ella des d’un lloc de consciència, ens ajuda a obrir nous camins personals, i a aprendre d’ella, com per exemple fer elaboracions amb plantes medicinals.
Els rituals, el simbolisme i els moments de trànsit durant el cicle de l’any com equinoccis i solsticis. Per mi estan sent una gran eina personal integrar-los, donen significat a esdeveniments importants, ajuden a posar paraules, omplen de goig perquè tenen una part de celebració, et connecten a la natura i els cicles. Els equinoccis i solsticis són moments d’obertures energètiques que volem aprofitar per al nostre benestar.
Espai d’integració de la feminitat: parlar del cos, nomenar les seves parts, amb respecte, amb cura; treball dels arquetips femenins; obrir el camí de l’arribada de la menstruació o acompanyar les que ja la tenen.
Creativitat: activitat plàstica i representativa que ens facilita l’expressió i evolució de les emocions; el símbol com a creació de la nostra realitat.
Cercles de paraula: Seguint la metodologia dels cercles de dones, des del respecte i la confidencialitat la paraula de cadascuna. Per compartir el que hem viscut, poder afavorir l’expressió de les emocions a través de la paraula, per reflexionar els seus temes d’interès.
Com ho farem:
Es materialitzarà a través de tallers mensuals. Es realitzaran al Jardí de l’Ànima de Rupià, el 3r dissabte de cada mes, de novembre a juny. També el projecte contempla fer una trobada amb les famílies i una trobada conjunta de famílies i nenes. I al juliol fer una acampada al Jardí de l’Ànima, on vindran nenes que han fet tot l’any i també obrim la possibilitat a què vinguin d’altres que potser no poden venir durant l’any.
Plantejo dos grups:
Grup 1: 8-10 anys (nenes de 3r, 4t i 5è). Horari: 10:30-13 h
Grup 2: 11-14 anys (noies de 6è, 1r ESO i 2n ESO. ) Horari: 16:30-19 h

Calendari:
20 de novembre 2021
18 de desembre 2021
15 de gener 2022
19 de febrer 2022
19 de març 2022
16 d’abril 2022
21 de maig 2022 Trobada conjunta de famílies i nens
18 de juny 2022
-Acampada data a concretar
-trobada només de famílies data a concretar.*Si ets una persona intersexual, no binària o un noi trans. també pots venir si així ho desitges.