El Jardí

Què és?

 QUÈ ÉS EL JARDÍ DE L’ÀNIMA?

És un projecte familiar amb el desig i la il·lusió de viure en harmonia amb la terra, de manera sostenible i respectuosa. Una obra que ens fa ser terrestres i créixer.

Cultivem les verdures que mengem seguint la filosofia de la permacultura, Cuidem l’alimentació, l’atenció a la persona i a l’entorn.

Cuidem un jardí amb flors i plantes medicinals amb les quals ens guarim, unes oliveres i ens fem el nostre oli, cuidem d’eixams d’abelles, practiquem l’apicultura amb maneig ecològic.

Estem reconstruint la casa seguint tècniques de bioconstrucció, geometria sagrada i el màxim sentit comú, tenint en compte la “bogeria” de fer autoconstrucció amb tot el que comporta.

Tenim el propòsit de fer d’aquest espai un lloc sagrat on fem tallers de creixement personal i connexió amb la terra.

Caminem cap a un model de vida autosostenible.

Tota persona hauria de poder tenir dret a produir part del seu aliment”

BILL MOLISON 

ELS NOSTRES FINS SÓN

1. Facilitar l’estima, el respecte i el coneixement cap a la Natura

2. Propiciar que les persones arribin al seu interior i es sentin millor

3. Natura, educació, espiritualitat i amor com a fonament de l’existència

4. Coneixement i cura de les persones des d’una mirada globalitzadora, tenint en compte la part emocional, cognitiva, física, psicològica, sexual, relacional i espiritual.

5. Posar consciència i visibilitzar la sanació de la feminitat i la masculinitat (en totes les seves dimensions), des d’un punt de vista integrador, respectuós i equilibrador

6. Acompanyar a les persones des dels 0 fins als 100 anys, posant especial èmfasi en infants, joves i dones. També es té l’objectiu d’acompanyar a adults en general, famílies, gent gran i persones en situació de vulnerabilitat (social, afectiva, cognitiva,…).

ELS ESPAIS

Els espais del Jardí de l’Ànima els hem construït amb les nostres mans, el nostre cor, la nostra creativitat, amb materials de reciclatge i matèries orgàniques, tot cuidant que la nostra impremta humana s’integri amb el medi.

El Jardí i l`Hort

Són els espais de vida d’aquesta casa, on els éssers vius ens sorprenen cada dia per la seva generositat, nosaltres els cuidem  amb el nostre “carinyo”, temps…, i sempre rebem regals i abundància. L’Agustí és el guardià de l’hort i dels arbres (oliveres, fruiters), amb la seva constant cura, investigació, experimentació amb la permacultura i totes les tècniques que va aprenent de manera autodidacta. La Montse cuida del Jardí, de les floretes, les plantes medicinals. Aprenent cada dia d’elles, provant pocions màgiques i les seves aplicacions.

La casa

És un somni que va començar el 2013: construir la nostra casa amb el màxim respecte cap a la Natura i cap a nosaltres. Ja fa anys que l’estem fent realitat,  fent la nostra llar cuidant els materials, que l’espai respiri, que sigui saludable i harmoniós pels humans que en fem ús.

La bioconstrucció i en Gabi Barbeta (Arquitecte) ens ha guiat en aquest camí i moltes persones, família, amics/gues, voluntaris/es, ens han ajudat en aquest procés. Hem utilitzat BTC (blocs de terra compactada) i suro per aïllar les parets. Les bigues són troncs de castanyer que vam anar a buscar al bosc, materials reciclats com les portes, argila i calç.  Així cada racó de casa nostra està ple d’anècdotes, és una obra d’artesania i molta paciència.

Gràcies a tots i totes per fer-ho possible, en especial a tu Agustí, mestre i director de les obres i a tu Flora per la paciència durant tots aquests anys i el teu suport.

La carpa

És circular, està feta amb cotó, té 28 m2, la utilitzem quan fa fred o plou i no podem fer les activitats a l’exterior, està preparada per dins amb robes i coixins de cotó.

La bassa

Tenim la sort que el Joan i la Lolita van construir una bassa on poder guardar l’aigua per regar i a la vegada durant l’estiu ens podem banyar, quan hem de canviar l’aigua l’aprofitem per regar els arbres i els fruiters. També recollim l’aigua de la pluja amb ella.

La letrina i dutxa

Seguint amb la nostra idea d’integrar a la natura tot el que fem, tenim una latrina, és un vàter sec, on aprofitem les nostres “deixalles íntimes” per poder abonar els fruiters, així en lloc d’acumular, les reaprofiten. És un espai molt agradable, està cuidat perquè et puguis sentir a gust si no l’has fet servir mai. (el WC de la casa segueix el sistema de portar els residus cap a una depuradora orgànica que permet reaprofitar les aigües grises i negres per regar)

La dutxa també és circular, disposa d’un escalfador solar, per poder netejar el nostre cos sota les estrelles i el cel. Amb aigua freda i calentona.

L'espai on mengem i elaborem

Sota una alzina meravellosa, que ens protegeix del sol quan fa calor, amb unes taules i cadires de fusta càlides i artesanes, on compartim menjars saludables, hem fet pans, pizzes, olis per massatges…

Els espais de descans

En el Jardí de l’Ànima oferim diferents espais on poder descansar durant els retirs, disposem d’un espai d’acampada, entre oliveres, sobre la mare terra, la senzillesa en estat pur. També oferim espais per descansar a la casa (contacta amb nosaltres si vols saber més)