Plantes

reconnecta amb la saviesa de la Natura

En el Jardí de l’Ànima les sentim les nostres mestres. L’Agustí les cuida amb respecte i amor des de sempre, la Flora les porta a dins des d’abans de néixer i jo des de petita he sentit una poderosa connexió amb les plantes, les flors, el contacte amb la Natura. Estar a prop em fa sentir viva, lliure.

Igual que l’ús de les plantes  requereixen una alquímia per elaborar cada poció, els tallers que oferim també els  concebem amb escolta, intuïció i amor. Ens fa sentir honrats de fer-los en cocreació amb altres persones sàvies.

Seguim el llegat de les bruixes, dones sàvies, connectades a la natura i lliures. En la xarxa de recursos trobareu articles relacionats amb elles.

Mireu agenda per veure els diferents tallers que es fan al Jardí de l’Ànima, anem organitzant segons els cicles de la natura.

 

Activitats que oferim:

 

Tallers i retirs "La remeiera i el remeier que ets"

En “La remeiera i el remeier que ets“, aprofundim amb algunes plantes, aprenem remeis que ens guareixen, compartim la saviesa de la Natura en cada moment de l’any, practiquem Qi Gong i diferents pràctiques relacionades amb les elaboracions que fem en els tallers. Fem trobades d’un dia i retirs al llarg de l’any, coincidint amb els equinoccis i solsticis. Les realitzem al Jardí de l’Ànima. Les acompanyem amb un dossier explicatiu de les plantes i elaboracions que fem

Aquests tallers els organitzem des d’Ànima Silvestre, que és una cocreació de la Xènia Ros (Tao Silvestre) i la Montse Romero (El Jardí de l’Ànima). Des del  2019 ens hem unit per fer una poció de salut, plantes, Qi Gong i celebracions a la natura.   .

Mireu el receptari d’Ànima Silvestre , on trobareu diferents articles meravellosos sobre plantes medicinals, receptes de cuina, ungüents i molts altres sabers que hem anat custodiant i ara compartint.

Laboratori de "Sabias y salvajes"

En les instal·lacions del Jardí de l’Ànima és on fem l’alquímia, entre les plantes, el plaer, els olis, en el projecte de “Sabias y Salvajes”, aquí tenim el nostre laboratori d’experimentació i producció.
“Sabias y Salvajes”, com les dones, com les plantes, és un projecte que neix del desig de facilitar la connexió amb el plaer en la nostra quotidianitat.
Cuidar-nos a nosaltres mateixes a través de productes 100% naturals, amb tota la força de les plantes, l’aromateràpia, l’alquímia de les pocions màgiques, el nostre amor i saviesa, amb unes pràctiques senzilles per aplicar-los amb consciència, que faciliti el nostre camí d’autoconeixement i autoestima.
Tenim la intenció d’acompanyar el procés personal cap a nosaltres mateixes, el nostre plaer i el nostre “autocuidado”, a part dels meravellosos productes de “sabias y salvajes”, estem realitzant diferents tallers per poder-te facilitar que en la teva vida, el plaer i l’escolta siguin la guia del teu caminar.

Per més informació visita la web: sabiasysalvajes.com

Tallers amb plantes i altres preparats màgics

En el Jardí de l’Ànima les plantes formen part del nostre dia a dia. Volem compartir amb vosaltres el nostre saber a través de tallers grupals i individuals. Oferim tallers de:

  • Ungüents, és un elaborat ancestral, les bruixes ja els feien servir per guarir qualsevol mal, expectorants, pel dolor., relaxants, antiinflamatoris….
  • Oleats: Són maceracions de plantes amb oli base. És una manera molt senzilla de poder gaudir de les propietats de les plantes medicinals.
  • Infusions i aigües florals: La manera més fàcil de poder-nos relacionar amb les plantes medicinals i que ens acompanyin en el dia a dia.
  • Sabons. Tal com els feia la meva “abuelita Josefa” i les meves tietes: “la tita Adori, la tita Rosario i la tita Ana Mari”, també la meva amiga la Mari ha estat una de les meves mestres. A través d’oli d’oliva reciclat per fer sabons per la roba, la rentadora. I sabons amb oli d’oliva per fer sabons pel cos,.
  • Destil·lacions de plantes: El tiet Vicente ens va regalar un alambic de coure fa uns anys. És un regal meravellós poder viure aquest procés alquímic amb les plantes, a la vegada, ens ha donat una consciència molt gran de l’ús dels olis essencials,. cal una gran quantitat de planta per extreure unes gotetes d’oli essencial. Fascinats amb els hidrolats.
  • Tallers “d’autocuidado” a través de flors i plantes medicinals: banys de flors, vapors amb plantes, mascaretes i tònics, cataplasmes, massatges.
  • Melmelades i xarops. És increïble aquest abundant món, la Natura ens regala molts fruits amb els quals elaborar deliciosos preparats que a part de bons són medicinals.
  • Licors i begudes màgiques. Són també infinites les possibilitats de begudes que ens aporten alegria i a més són medicina. Al Jardí de l’Ànima elaborem diferents, però la ratafia és el nostre licor “estrella”. Des de fa anys quedem amb un grup d’amics i amigues per fer-la i celebrar plegats l’arribada de l’estiu.
  • Preparats amb Àloe: El Jardí de l’Ànima està brodat d’Àloe Saponària o Maculata, regal de la Natura que ha fet que experimentem i provem quotidianament amb preparats meravellosos pel cos, el cabell i enfortir-nos internament.