Feminitat

cercles, rituals, autoconeixement

Treballem per integrar la feminitat i la masculinitat en les persones. Acompanyant el seu camí d’autoconeixement, d’acceptació, d’autoestima i d’autocura.

Donem una especial importància a l’educació i l’acompanyament als infants i joves. Oferim referències honestes i clares i una visió realista, positiva i saludable de la feminitat, la masculinitat, la sexualitat… LA VIDA.

“Al llarg de la meva història de vida, he sentit un batec profund, un impuls de reivindicar, conèixer, visibilitzar i honrar la feminitat”  Montse Romero

 

Activitats que oferim:

El Jardí de la Lluna

El Jardí de lluna és una activitat a l’aire lliure adreçada a nenes de 8 fins a 13 anys.

Aquest projecte neix després de realitzar el taller de “psico i feminitat” durant 4 anys a l’Eix de Palafrugell, en el qual acompanyava a les nenes a través del joc psicomotriu i diferents dinàmiques sobre feminitat, ciclicitat, menstruació,… I arrel també dels tallers que realitzo per acompanyar a l’arribada de la menstruació.

La intenció és acompanyar a les nenes en la seva evolució com a persones, en l’àmbit relacional, emocional, corporal, de connexió amb la seva feminitat, la seva sexualitat i la natura. També vol ser un espai d’acompanyament a les famílies i suport en aquest trànsit.

També estic preparant el Jardí del sol, el mateix projecte adreçat a nens, però encara està en fase de gestació.

Com ho farem:

Es materialitza a través de tallers mensuals. Es realitzaran al Jardí de l’Ànima de Rupià, el 3r dissabte de cada mes, d’octubre a juny. També el projecte contempla fer una trobada amb les famílies i una trobada conjunta de famílies i nenes. I al Juliol fer una acampada al Jardí de l’Ànima.

Tallers d'acompanyament a l'arribada de la menstruació (Menarquia)

Els tallers estan centrats a oferir un espai de seguretat, intimitat, amb molt de respecte i frescor.
Amb la intenció i el desig de poder donar una visió de la feminitat normalitzada, sense por, sense prejudicis, posant èmfasi en el poder que ens dóna la feminitat, en poder-nos sentir orgulloses de ser dones, poder tenir eines per entendre els canvis que visquem, donada la nostra ciclicitat, això fa que ens sentim de diferents maneres, però no és cap cosa “dolenta” Tractarem aspectes relacionats amb el moment vital de passar de nena a dona, l’arribada de la menstruació i els elements clau per entendre la nostra feminitat, posant una llavor d’autoconeixement, respecte i autoestima cap a una mateixa.  Sento important poder apropar aquesta informació a totes les nenes i dones del món.

Amb una metodologia senzilla, participativa i pràctica.
Els temes que parlarem i vivenciarem estaran relacionats amb la feminitat, la ciclicitat (igual que la natura canvia a cada estació, les dones també experimentem canvis interns i externs amb els canvis d’estació i de la lluna), la primera menstruació (informació bàsica per poder-la acollir amb seguretat i calma).

Hi haurà diferents dinàmiques per fer tot això, vivencials, altres amb paraula, creatives i amb música. Sempre respectant a cada nena, persona.

Hi haurà una part de la sessió on compartirem informació i una altra en què es treballarà per grups diferenciats, nenes, per una banda, mares i pares per un altre. Sempre respectant la intimitat de cada persona.

Adreçat a nenes i noies que tinguin ganes de venir (a partir de 8-9 anys), mares, àvies i dones que vulguin conèixer més sobre la seva feminitat i menstruació i homes que vulguin saber de tot aquest món intern de les dones que estimen.
Animo que vinguin totes les nenes i que animin a les seves mares, àvies…, o si s’estimen més poden venir un grup d’amigues sense les mares, o poden venir amb aquella tieta/germana gran que tenen tanta confiança, o mares sense les filles, dones sense fills/es que volen aprofundir en la seva feminitat, o pares que potser necessiten un espai sols per aclarir conceptes i situacions. Em sento amb obertura de facilitar totes les possibilitats que ajudin a donar seguretat, visibilització, comprensió i normalitat vers la Menstruació i tots els aspectes tan importants que l’envolten.

Cercles de dones

Des de fa molts i molts anys les dones es reuneixen en cercle, sota la lluna, a la vora del foc, en molts llocs de la terra, en moltes cultures….

Els cercles de dones són espais meravellosos de trobada, on compartir-nos amb complicitat, sororitat, amor, màgia…

On sentir-nos lliures, escoltades, compreses i poderoses. Seguim les pautes del respecte, confidencialitat, l’autoescolta i l’escolta de l’altra i l’horitzontalitat.

L’Estructura és senzilla, de vegades seguim alguna dinàmica, altres deixem fluir el que sentim en el moment, escoltem el que la natura ens desvetlla amb els seus cicles… Ballem, cantem, estem en silenci, fem ofrenes, agraïm… No hi ha obligacions, ni arribar a cap lloc, només respectar-nos a nosaltres mateixes. És un espai de celebració, de connexió amb el femení profund i sagrat, de suport personal molt gran. On et sents pertanyent a una tribu, a una comunitat, en què cadascuna té un lloc, cadascuna és única.

 Es fan cada lluna plena, sota la lluna i a la vora del foc.

Estem amb el desig de fer cercles d’homes i mixtes.

 

Tallers d'autoconeixement i exploració femenina

Són espais de trobada amb una mateixa i altres dones, amb un respecte, cura i seguretat molt cuidats, per tal que cada dona pugui obrir-se a si mateixa, al descobriment de la seva anatomia femenina.
Segueixo aquesta crida a partir del que jo he viscut personalment, per mi ha estat un camí d’obertura al meu cos, a les meves emocions, a una sexualitat més conscient, a una mirada cap a mi mateixa i el meu cos molt més amorosa.
Un dels inicis d’aquest camí va ser la formació “el viaje de la mujer cíclica” amb la Sophia Style, la Xènia Ros, la Núria Beitia, la Montse Catalan i altres dones meravelloses.
Després seguint amb les trobades d’aprofundiment amb la Ginecòloga Montse Catalan, que ha sigut la meva mestra en l’aprenentatge de les autoexploracions de l’anatomia femenina, també vull agrair molt en aquest procés a la Montse Guardiola, que sempre m’ha obert les portes de Chi de lluna per seguir aprenent i practicant, a la Júlia Sánchez i l’Alba Miralpeix per compartir-nos i recolzar-nos en els nostres camins paral·lels i a totes les dones que han confiat que jo les acompanyi en aquest procés tan íntim i profundament reparador.

Rituals a la Natura

Són celebracions connectades amb les persones, la Natura, els cicles, moments vitals importants, moments de traspàs en què necessites que el simbolisme recolzi la part més terrenal. S’han realitzat en  totes les cultures i racons de la terra, des de sempre. El ritual és una activitat simbòlica que ens ajuda a entendre, donar significat, posar paraules, celebrar, tancar i acomiadar processos de vida.
Els rituals  m’han connectat amb la profunda confiança en mi i en la vida, és per això que estan integrats en el meu quotidià, perquè m’han ajudat, m’ajuden i veig que també a altres persones. Faciliten traspassar diferents etapes, ajuden a posar consciència, a donar seguretat, empoderar, deixar anar, es poden fer en qualsevol moment de la vida.

Tinc el propòsit de celebrar rituals relacionats amb la terra, durant els diferents moments de l’any. Segueixo el llibre de la Marianna Garcia Edgar, “Doña loba” La Rueda de Izpania.


Quan es pot fer un ritual?

  • Per Celebrar moments de traspàs: Solsticis, equinoccis i tot allò que surti del teu cor que vols celebrar i honrar.
  • Preparar el naixement d’un bebè, donar la benvinguda i preparació al part.
  • Postpart (cerrada).
  • Cicles femenins: 1a menstruació, maternitat, climateri (menopausa).
  • Cicles masculins: 1a eyaculació,..
  • Tancament de processos vitals, relacions i feines.
  • Dols, morts i comiats.
  • Unions de parella.
Tallers i retirs de "Sabias y Salvajes"

 Sabias y salvajes, com les dones i les plantes, és un projecte co-creat per l’Alice Ruggeri i la Montse Romero per acompanyar el plaer de les dones en la seva quotidianitat. Alguns dels nostres tallers i retirs els fem al Jardí de l’Ànima. Els retirs de sabias y salvajes tenen com a objectiu connectar amb la teva presencia més amorosa, a través de pràctiques corporals, rituals, autoexploracions, ritual de l’ou, treballs amb plantes i un acompanyament molt curós, respectuós i amorós. Un treball de feminitat conscient i radiant compartit en cercle.

Per més informació pots entrar: sabiasysalvajes.com

Tallers de masculinitat i feminitat

Aquests tallers els realitzem l’Alice Ruggeri (concienciademujer.net), el Pere Juan (perejuanduque.com) i la Montse Romero (eljardidelanima.com).

Fem realitat el nostre desig de crear un espai respectuós d’encontre entre l’energia femenina i masculina des de l’amor, la comprensió i les relacions saludables. A través de pràctiques corporals, energètiques, de relació… i molt més. Organitzem tallers i retirs al Jardí de l’Ànima i a Barcelona.