Qui som

 QUI SOM

La Montse, l’Agustí, la nostra filla la Flora, La Tarongeta i la Mini (les gatetes estimades), 6 gallines, l’estrelleta i l’escata que són dos tortuguetes de terra, 2 conills en Sucre i la Canela i un petit grup de peixos. Una comunitat d’éssers vius, de convivència amb els arbres, les plantes, el cel, la terra, l’aire, el sol i l’esperit.

Montse Romero i Morillo

Sóc la Montse, vaig néixer a Lleida, els meus i les meves ancestres vénen d’un poble de Jaén que es diu Los Villares. Vaig créixer amb el somni de viure en un espai on poder córrer lliure, amb els peus descalços sobre les flors… i la vida m’ha fet el regal de poder-ho viure. Vaig estudiar psicologia, vaig especialitzar-me en Psicomotricitat relacional, he estat més de 15 anys acompanyant a infants i les seves famílies a través de la “psico”, a nivell educatiu i terapèutic. A la vegada dins meu hi havia un impuls d’anar cap a la meva feminitat, redescobrir aquest univers intern i extern que vivim les dones, els nostres cicles,.. Fa molts anys vaig fer el primer treball amb la Chus de Healing Arts a Lleida, van passar molts anys fins que vaig fer un taller amb l’Astrid Brink i sento com l’inici d’aquest autodescobriment, al 2013 quan vaig fer “el viaje de la mujer cíclica” (amb la Sophia Style, la Xènia Ros i la Núria Beitia), viatge que em va arribar a l’ànima, que m’ajudà a donar un lloc, una estructura a tot allò que se’m movia per dins i no sabia ubicar-lo, connectar amb els arquetips, els cicles. He seguit aquest camí al “Socdona” a Nuitat de la mà de la Farners Aymerich, que també em va ajudar a seguir aprofundint i trobar qui sóc jo, i què desitjo fer. El 2017 continuant en aquest procés intern i femení en “La danza de la Luna” amb la Teresa Rodríguez, on he reconnectat amb la dansa, és un dels meus llenguatges d’expressió i que facilita parlar amb el cor.

Paral.lelament he estat realitzant tallers per aprendre la Saviesa de les plantes, amb la Carme Bosch, les Àvies remeieres del Pedra Tosca. A part del coneixement i propietats de les plantes, em sento buscant un sentit d’espiritualitat en aquesta relació, connectant amb elles com a guaridores del cos i l’ànima,  facilitadores en rituals que ens ajuden a transitar els diferents moments de la vida.

El 2012 vaig ser mare d’una nena preciosa, la Flora, nascuda a casa, rebuda amb tot l’amor del meu cor, procés que m’ha canviat la vida en molts nivells, del que encara estic aprenent moltes coses i sento que m’ajuda a millorar com a persona.

Em sento profundament agraïda de totes les dones meravelloses que hi ha a la meva vida i tots els homes preciosos que també en formen part. Estic en el procés d’equilibrar les dues energies amb respecte i cura.

Actualment estic realitzant desenvolupant els següents projectes:

  • He co-creat el projecte “El Jardí de l’Ànima” amb l’Agustí Molas, el meu company de vida.

  • He co-creat el projecte “Ànima Silvestre” amb la Xènia Ros, on oferim tallers i retirs de connexió amb el saber ancestral de les plantes, de la Natura, els rituals i el Qi Gong, com a eines per viure amb Salut. Realitzem tallers celebrant els solsticis i equinoccis.

  • He co-creat el projecte “Sabias y salvajes“ amb l’Alice Ruggeri on hem creat productes d’autocura i plaer. Realitzem tallers d’acompanyament a la sexualitat femenina i també amb el Pere Joan realitzem tallers d’aprofundiment en la feminitat i la masculinitat. (info:sabiasysalvajes.com)

  • Des de fa 6 anys col·laboro amb el Centre de pedagogia corporal l’Eix de Palafrugell realitzant tallers de psicomotricitat relacional per infants.

  • Fa 4 anys vaig crear el projecte “psico i feminitat” al centre Eix, per acompanyar nenes i noies en el camí de convertir-se en dones des d’un lloc de naturalitat, informació, seguretat i amor cap a elles mateixes. Actualment el projecte l’he reconduït cap a la natura, seguint la mateixa metodologia, “El Jardí de la Lluna” i estic gestant el Jardí del sol, per poder acompanyar a nens.

  • Des de fa 4 anys realitzo tallers d’acompanyament a la menstruació per nenes i les seves famílies en diferents espais, allà on hi ha una demanda (A la biblioteca de Palafrugell, al centre Eix, a l`Àrea d’Igualtat i de Joventut de l’Ajuntament de Celrà, a l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Bordils, A l’AMPA del CEIP de Moixent a Alacant… entre d’altres).
  • Estic posant també amor en el projecte “Alegremia Femenina”, de l’Associació 9món, seguint el llegat de la Ginecòloga Montse Catalan. Estem preparant tallers, documentació, materials, per l’acompanyament de la sexualitat i la vida.

“La Montse?

“Doncs és una dona amorosa fins a dalt amb el món, sempre disposada i atenta cap als altres.

Inquieta, sí, contínuament vol créixer i aprendre coses de cuina, de feminitat, natura, creixement personal…

Professional amb el seu ofici que ha anat creant.

Una bona mare i bona companya de camí”

AGUSTÍ

Agustí Molas Canaleta

Sóc algú que sempre ha tingut contacte amb la Natura, la terra, la meva família ja en ve.

En un moment vaig decidir de no seguir el camí habitual del ritme de vida, de consum actual.

Em considero algú treballador, el treball dignifica la persona, és important saber quin és el paper que es juga en aquesta vida.

Practico l’agricultura, l’apicultura, amb mirada respectuosa i tècniques de permacultura, qualsevol planta o ser hi és per alguna raó, cultivo oliveres, tinc traça amb la construcció, la fusteria, diverses coses que tenen a veure en fer servir les mans.

Practico la meditació i la ciència del ioga.

Contemplo la gran obra Mestra de la Creació.

“ L’Agustí és una ànima lliure, connectada amb la Natura, el silenci, el respecte als ritmes i la senzillesa.

És un creador en estat pur, amb fusta, ferro, fang… i el que se li posi per davant.

Un guardià dels arbres, les plantes, les verdures, les abelles.

Una persona honesta, responsable i cuidadosa.

Un pare meravellós.

Un company de vida amb el que anem creixent, compartint i estimant.”

MONTSE

Flora Molas Romero

És la fada d’aquest lloc, la que s’enfila als arbres, connectada al seu cos i el desig de viure, ens recorda les ganes de jugar, provar, explorar… Està pendent que tots els animalons estiguin bé, a part de voler jugar tot el dia amb ells. És la que vol tastar els primers fruits i vol fer pocions màgiques amb aquests, com gelats, galetes, aigües de flors… És la responsable de la Cura del Sucre i la Canela.

Voluntariat i intercanvis

 Un altre dels punts que fonamenten el nostre projecte són les relacions que establim amb el medi i com gestionem les tasques tant de l’hort com de la construcció, durant tot aquest procés ens han acompanyat moltes persones que han volgut venir a ajudar-nos. Hem fet jornades d’intercanvi en què compartíem les tasques de l’obra, l’hort, el jardí…, a canvi d’oferir menjar, allotjament, temps i «carinyo».

Estem registrats a dues plataformes que s’encarreguen d’organitzar una mica, són woof i helpx. Han vingut persones meravelloses de tot el món.

Gràcies, Gràcies, Gràcies

Gràcies

de tot cor

 

El Jardí de l’Ànima ha sigut possible gràcies a la nostra visió i treball, però també pel suport i feina de moltes persones estimades. Ens sentim profundament agraït/des i per això us volem donar les gràcies a tots i totes.

 

Gràcies a l’Anastasio, la Mari, l’Agustí, la Maria, el Tasio, la Sistercita Maria, el Xúlio i la Mar la nostra estimada família, que sempre heu estat i esteu per recolzar-nos en tot el que necessitem,  el vostre desig d’acompanyar-nos en aquesta aventura, tot això no hagués estat possible sense vosaltres. Us estimem!!

 

Gràcies al Joan i la Lolita per estimar-vos tan aquesta terra, per cuidar-la durant tans anys , per confiar en nosaltres per continuar el vostre llegat i per  seguir sent els guardians d’aquest espai.

 

Gràcies a l’Eli i al Pere: vau ser els primers valents/bojos que us vau atrevir a agafar el pic per ajudar-nos a fer els fonaments.

 

Gràcies a totes les persones que ens vau ajudar a fer els 5.127 BTC (Blocs de Terra compactada):

 

Gerard (estudiant de la UDG d’arquitectura que vas analitzar la barreja), Tasio (amb totes les teves ganes d’ajudar), Avis (incondicionals superavis), Sistercita Maria (els infants estan encantats al teu costat i els adults també), Salva, Mercè, Sergi, Gerard (la vostra presència va ser un regal,  els cants sota les estrelles, el joc de pistes a la nit…), Sara, Guillem, Naia, Riu (quin goig compartir-nos i recolzar-nos en les construccions de les nostres llars), Marta , Carles, Carla, Adrià (vam compartir BTC, enfilades als arbres…), Neus, Martí (Neus sempre t’he sentit a prop de cada moment vital), Jordi (amic des de la infància, entesa profunda), Jesús i Sílvia (sempre porteu la “Chispa” als events, i molt més…) Primis: Marta, Meri, Rosa, Jose Antonio, Aitor, Ainhoa, Joni, Jose, Àlex (sentíem moltes ganes que vinguéssiu i compartir-nos els/les primis, amb les nostres famílies). Iaios ( incondicionals “superiaios”), Sílvia, Lluna, Teo, Gema, Alícia, Toni (va ser un goig posar-nos tots i totes juntes, enfangades, retrobant-nos en la nostra amistat).

 

 

Gràcies a tots els voluntaris i voluntàries amb els/les que a part de les tasques hem compartit un trosset de les nostres vides:

 

Andrey (vas ser el primer voluntari,  tornaves a Ucraïna), Leo i Fiona (vau portar la frescor de Sudamèrica i els pastissos boníssims de l’àvia del Leo), Guy (que venies d’Austràlia, fent la volta al món i amb el desig d’aprendre català), Gregoire (recordem la teva obertura i ganes de participar en tot), Joana (bonica, vas repetir moltes vegades, hem compartit molt, reflexions, cants, qi gong… Vas anar més enllà, formes part de la nostra família), Gabriel (totterreny, quina força que tens,  quina dolçor també, aquí t’esperem), Carmen i Marek (ens vam sentir molt a gust, les bigues van quedar precioses i el viatge a Bcn va ser fantàstic, sous uns valents), Gràcies a la Mònica (ens vas ajudar amb la fito depuradora), Tilman i Miriam (sempre recordarem les taronges alemanyes per posar a l’arbre de Nadal), Míriam (preciosa fada Murciana, ens vas embolcallar de tendresa i dolçor), Maja (vam compartir poquet, molt agradable), Leo (quasi mig any d’obres, vas donar-nos una empenta molt i molt gran, és un tresor la teva visió i estructura. I seguim compartint els viatges…), Antoine (poquets i bons moments compartits, esperem que estiguis bé), Paul (vas portar molta calma i serenor, t’imaginem al vaixell, fent de profe…), Jacob (compartir fugaç, vas haver de marxar a acompanyar la mort del teu avi), Andrés (ens recordarem sempre de com et relacionaves amb el porc senglar blanc), Guy (vas deixar empremta en el nostre cor, “toda Raba”, gràcies per ensenyar-nos una mica d’Israel), Esther (concerts, pintures, aquarel.les boniques… Bons moments), Oliver (“Oliver i Benji “camins d’aigua, caminades, trobades en el bar de Rupià i molt sentit de l’humor), Jacke (ens van agradar molt les teves ganes d’aprendre i la facilitat en tot), Bárbara (vas entrar directa al nostre cor, tens una saviesa il·luminadora, la Flora encantada de tenir-te “com a germana gran” i nosaltres també), Olivier (l’hort va quedar genial amb les fustes, bon camí de jardiner), Yuli i Emi (recordarem el vostre amor), Vixa i Nico ( gràcies per la vostra presencia amorosa, curosa, les gallines estan felices amb el galliner que heu construït i la vostra meravellosa cançó del Jardí de l’Ànima del vostre grup RHÔ), Alba (han sigut pocs dies de compartir, però ens hem sentit molt agust, agraïts de la complicitat amb la Flora i la teva mirada dolça i curosa). Gràcies Gabriel per tornar aquesta tardor, quina empenta, responsabilitat i compromís amb tot el que has fet.

 

Gràcies Gabi Barbeta per acompanyar-nos com a arquitecte i molt més en tot el procés de la reconstrucció de la casa. Agraïm el teu suport tècnic i sobretot l’humà.

 

Gràcies al Juan Saez per l’harmonització de la casa, ens sentim molt bé des de la teva feina, i els dies de feina amb les bigues, teulada, BTC, per tot el que compartim i la nostra amistat.

 

Gràcies al Raimon i Maren per donar-nos suport moltes vegades compartint les obres i per deixar-nos, bastides, formigoneres…

 

Gràcies a l’Adrià Roca i al Joan Granados per ajudar-nos a posar bigues.

 

Gràcies al Jose David i a la tita Adori, hem compartit uns dies de molt d’aprenentatge, convivència, natura… Jose David vas tornar tres mesos més, on hem compartit fins a esferes profundes de nosaltres mateixos.

 

Gràcies a la Natàlia i al Jose, per l’ajuda amb la teulada, les bromes, i les bones estones que vam passar.

 

Gràcies a la tita Manoli i al tito Jose per donar suport al projecte amb les vostres tendes de campanya, plenes de records i estima.

 

Gràcies Nagore Pardo i Andrea Secchi per acompanyar-me en la creació d’aquesta web, han sigut moltes hores de feina, paciència i visió de com mostrar el nostre projecte.

 

Gràcies a la Mini per fer-nos de supervisora d’obra.